Matrica - Vegyes hulladékgyűjtő kukákhoz

2016. február végéig megtörténik a hulladékgyűjtő-edények megjelölésére szolgáló matricák osztása.

A matricákat az adott ingatlan házszámával – település és utca név nem szükséges – kell ellátni (ez az osztás során megtörténik), és a VEGYES HULLADÉK gyűjtésére szolgáló kukára jól látható helyre kell felragasztani.

A szelektív hulladékgyűjtő (kék fedelű) kukákat NEM szükséges matricával ellátni!

 

A fehér alapszínű matricák a 110/120 literes, a narancssárga matricák
a 60 literes és 80 literes kukák megjelölésére szolgálnak.

Hogyan kaphatja meg matciáját?

A matricákat Pakson a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. megbízottjai minden ingatlanra kézbesítik. A kézbesítési időszakot követően - előreláthatólag 2016. február vége -  a matrica az Ügyfélszolgálatunkon igényelhető.

Bölcske, Gerjen, Györköny, Madocsa, Nagydorog és Pusztahencse települések esetében az osztást a helyi önkormányzatok szervezik, a pontos ütemezésről az érintett Polgármesteri Hivatalok tudnak tájékoztatással szolgálni.

Hibás, hiányos, sérült matricák pótlásával kapcsolatban forduljanak bizalommal Ügyfélszolgálatunkhoz!

 

Ki jogosult matricára és mennyibe kerül?

A matricák ingyenesek, és minden olyan ingatlanhasználó jogosult az átvételükre, akinek ingatlana szerepel a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nyilvántartásában, azaz az ingatlanra vonatkozóan hulladékszállítási díjról számla kerül kiállításra, vagy az ingatlanhasználó bejelentése alapján a szolgáltatás átmenetileg szünetel. Minden ingatlan annyi matrica átvételére jogosult, ahány darab 60, 80 vagy 120 literes vegyes hulladékgyűjtő kukával igénybe veszi a szolgáltatást.

A szolgáltatást - 1100 literes vagy 4 m3-es - konténerrel igénybe vevők számára nem szükséges matricák felragasztása.

 

A maricák céja

A matricák bevezetésének célja a visszaélések (kukák jogosulatlan kihelyezésének) visszaszorítása. Várhatóan legkésőbb 2016. március 1-ét követően a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. minden olyan vegyes kuka ürítését meg fogja tagadni, melyet nem láttak el matricával.

Szintén megtagadható azon kukák ürítése, melyekről egyértelműen megállapítható, hogy űrtartalmuk meghaladja az ingatlanra fennálló szerződéses mennyiséget, vagy a szolgáltatás átmeneti szüneteltetésének idején kerültek kihelyezésre.

A szelektíven gyűjtött papír, műanyag, fém és kompozit csomagolási hulladékokat a jövőben is mennyiségi korlát nélkül szállítja el a Paksi Huladékgazdálkodási Nonprofit Kft., ha azok más hulladékokkal nem szennyezettek.